Monday, May 25, 2009

Program Olimpiad KAT1 2009

Pagi2 td HEA, Dr Hamzan jumpa cikgu..bgtau cikgu yang cikgu akan jd guru pengiring untuk pelajar form 1 ke MRSM Jasin untuk menyertai Program Olimpiad Kemahiran Asas Tingkatan 1 (KAT1) pada 31hb ni till 2hb jun...Maknenyer cikgu kene balik kg lambat la cuti ni...hehehehe...

Ade 15 MRSM yang akan telibat dengan program ni..klu x silap cikgu ini kali kedua program ni dijalankan...so,dalam masa terdekat ni kene latih 15 org student form 1 ni utk kemahiran2 asas matematik, sains, PMI(plus minus interesting),mind mapping, PPH(pemikiran islam hadari) dan ECS(english comm skill)..byk keje tu...huhuhu...

Dalam masa yang sam jugak,cikgu kene siapkan laporan akademik untuk homeroom cikgu utk dihantar kepada parents time cuti sekolah ni..minggu ni minggu bz utk cikgu...

Harap2 semuanya akan berjalan dengan lancar....insyallah...

4 comments:

Anonymous said...

nice blog!

Nak tanya, bagaimana pemilihan ke olimpiad tu ye? based on maths exam results ke, atau overall potential seseorang pelajar itu? Sounds interesting program ni.

-Xmrsm-

BOY said...

not based on math only..dieorg mesti fasih english, at the same time mesti boleh bace al-quran..than slalunyer klu english excellent, math n science xde prob bagi dieorg..mind mapping n PMI kene latih dieorg...

Anonymous said...

thx for the feedback....

update la nanti pasal olimpiad ni yer.

Btw harap masih tak terlambat. Selamat Hari Guru!

-Xmrsm-

BOY said...

orait...tq...